ESG - Environment, Social og Governance

ESG er en metode til at organisere arbejdet med bæredygtighed indenfor tre områder: miljø og klima, sociale forhold og god virksomhedsadfærd. ESG giver et klart billede af, hvordan en virksomhed håndterer forhold, der ikke kun relaterer sig til økonomi, men også til dens påvirkning på miljøet, samfundet og dens interne ledelse.

.

Vores arbejde med bæredygtighed og ESG

Lovgivningen inden for ESG er i rivende udvikling, og store børsnoterede virksomheder er allerede omfattet af CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive).

Selvom Staermose Industry endnu ikke er omfattet af de lovpligtige krav, har vi valgt frivilligt at følge CSRD-rammen i vores ESG-rapportering. Vi ønsker at tage ansvar og skabe gennemsigtighed omkring vores arbejde med bæredygtighed.

De seneste tre år har bæredygtighed været et strategisk fokusområde hos os. Vi har opbygget solid erfaring og arbejder målrettet på at integrere bæredygtige principper i vores forretning – med respekt for både miljø, mennesker og økonomi.

I vores ESG-rapporter kan du læse om vores indsatser, resultater og målsætninger – og få et indblik i, hvordan vi konkret arbejder for at forbedre vores virksomhed og bidrage til en mere ansvarlig fremtid.


ESG rapport 2023
ESG rapport 2023
Læs mere
ESG rapport 2024
ESG rapport 2024
Læs mere
  • Praktiske tiltag
  • Strategiske tiltag
  • Sociale tiltag
  • Det er vigtigt for os at skabe bæredygtige løsninger i produktionen i Staermose Industry. Derfor har vi indført flere konkrete tiltag, som sikrer en mere energieffektiv produktion, hvor flest mulige ressourcer genanvendes. Derfor har vi bl.a. opført et stort solcelleanlæg på taget af vores produktionshal i 2024

  • Vi fortæller via denne side om vores arbejde med bæredygtig transformation, udarbejder CO2-regnskaber og holder os opdaterede på den nyeste viden. I 2024 udgav vi vores første bæredygtighedsrapport for regnskabsåret 2023, efterfulgt i 2025 af nyeste bæredygtighedsrapport for 2024.

  • Det er vigtigt at vores medarbejdere har det godt, og at vi støtter lokalsamfundet og velgørende formål. Derfor udfører vi trivselsundersøgelser for vores medarbejdere, og understøtter en god kultur på arbejdspladsen.

    Vi sponsorerer lokale foreninger og giver penge til velgørenhed.

Praktiske tiltag

Solcelleanlæg

I 2024 installerede vi et stort solcelleanlæg ovenpå vores produktionshal. Det betyder at vi er begyndt at producere vedvarende energi til vores produktion og forarbejdning af stål. Det gav allerede en effekt i klimaregnskabet for 2024 og vil have endnu større effekt i 2025.  Fremadrettet vil en stor andel af energiforbruget i produktionen ikke vil have nogen direkte CO2-udledning.

CO2 reduceret stål

I samarbejde med vores leverandører har vi gjort det muligt at vælge CO2 reduceret stål med et lavere CO2-aftryk hos Staermose Industry A/S.

Dette kaldes også lavemissionsstål, og har et større indhold af genanvendt stål, anvender i højere grad vedvarende energi i produktionen, og forsøger i andre led af produktionen at minimere udledningen af CO2, fx i forbindelse med opvarmning, nedkøling og transport.

For rustfrit stål er det muligt at op til 100% af indholdet kan bestå af genanvendt stål. Også i klassisk rustfrit stål er en stor andel af stålet genanvendt, men for det CO2-reducerede stål er der som nævnt også tænkt på flere dele af processen, bl.a. energiforbrug i produktionen.

For sort stål er der flere udfordringer i at sænke CO2-udledningen, men mange virksomheder arbejder på løsninger og produkter, der gør det muligt at få et lavere CO2-aftryk end klassisk sort stål.

Lige nu har det CO2 reducerede stål en lidt højere pris end klassisk stål, men til gengæld er der en stor gevinst at hente, ved et lavere CO2-aftryk på klimaregnskabet.

FÅ MERE VIDEN OG INSPIRATION OM CO2 REDUCERET STÅL

Traditionel produceret stål vs CO2-reduceret stål:

I traditionel stålproduktion mines først ressourcer op ad undergrunden, som bliver processeret til råmaterialer, designet og produceret, for så at nå ud til brugeren. Efter endt brug bliver det indsamlet og solgt til skrot, for at blive genanvendt i produktionen. En del af stålet vil derfor være nyt og en del vil være genanvendt. Stål produceret i Europa har generelt en højere genanvendelsesgrad, ligesom rustfrit stål har et højere indhold af genanvendte materialer.

I produktionen af stål med et lavere CO2-aftryk er processen langt hen ad vejen den samme, men energiforbruget i processen kommer i højere grad fra vedvarende energi, processerne optimeres til at bruge mindst muligt energi, og indholdet af genanvendt stål er højere. For rustfrit stål kan genanvendelsesgraden komme op på 100%, mens det for sort stål er en sværere proces, som i øjeblikket er under udvikling flere steder.

Brdr. Kier
Dacapo
Damstahl
Inox
Jørgensen & Utoft
Lemvigh-Müller
Tibnor
Ny lev. med bæredygtigt fokus - på vej her
Ny lev. med bæredygtigt fokus - på vej her
Ny lev. med bæredygtigt fokus - på vej her

Denne side er under løbende udvikling/Staermose - ESG Team