AT Industriservice

Ordrer ryger til Horsens i stedet for Kina

En ordre, der normalt ville være gået til Kina, endte i stedet i Horsens – med assistance fra Staermose Industry.

Det er, hvad indehaver af AT Industriservice, klejnsmed Anders Thaysen, oplevede her for nylig, og han tror på flere af den slags opgaver fremover.

Ordren lød på 200 bordben til en række specialdesignede café- og butiksborde.

Normalt ville kunden, som er i møbelbranchen, have fået bordbenene fremstillet i Kina, men der var kort tid til deadline, så kunden valgte i stedet at satse sikkert på lokal produktion – og blev overrasket over, at smedene hos AT Industriservice i Horsens prismæssigt kunne konkurrere med kineserne.

Effektiv rørlaserskærer hos Staermose

Hvordan kan AT Industriservice i Horsens konkurrere med kinesisk produktion?

Det skyldes blandt andet, at indehaver Anders Thaysen er begyndt at bruge Staermose Industrys nye rørlaserskærer, så smedene i hans værksted ikke skal bruge så megen tid på manuelt udskæringsarbejde, men kan fokusere på finishen med at svejse og lakere.

”Tidligere skulle vi selv have stået og savet hele skidtet op og boret alle hullerne ud på traditionel vis, og det kræver mange flere timer og giver en meromkostning, der gør det sværere for os at konkurrere,” siger Anders Thaysen.

”Nu fik vi benene leveret fra Staermose, så de bare kunne klikkes sammen. Min mand på opgaven havde end ikke målebåndet oppe af lommen, da benene blev tappet sammen, så præcist var de skåret. Det var bare at fokusere på svejse- og lakeringsarbejdet,” siger Ander Thaysen.

Præcis telefon-vejledning

Klejnsmed Anders Thaysen, der – som nyuddannet - startede AT Industriservice i 2014, har stort set lige siden brugt Staermose Industry som underleverandør til fx udskæring af pladedele til hans kunder, der typisk er inden for vindmølle- og byggebranchen.

Anders Thaysen havde i nogen tid tænkt på mulighederne ved at bruge rørlaserskæring, men var i tvivl om, hvordan han skulle levere tegningerne: Han kunne ikke deltage i et intro-webinar, som Staermose Industry afholdt i forbindelse med indvielsen af den nye produktionshal med fuldautomatisk laserskæring, men fik en indføring over telefonen.

”Jeg ville gerne bruge rørlaserskæring, men jeg havde brug for noget vejledning. Over telefonen fik jeg en meget præcis vejledning i, hvordan jeg skulle forberede tegningerne, og så kom vi i gang,” fortæller Anders Thaysen.

Udover bordbenene har AT Industriservice indtil også brugt rørlaserskæring til at få skåret dele til transportstativer til vindmøller, som virksomheden også fremstiller.

Styrker forretningen

Anders Thaysen er glad for at have Staermose Industry som underleverandør, fordi det styrker hans virksomhed.

”Staermose har maskiner, som det ikke giver mening for små virksomheder som min at investere i og forrente. Som leverandør kan jeg med Staermoses maskiner og kapacitet løse nogle opgaver, jeg ellers ikke kunne tage ind,” siger indehaveren.

”Det har altid været hastighed og kvalitet, jeg har forsøgt at levere på, og her passer samarbejdet med Staermose bare godt: De er meget fleksible i forhold til at løse opgaverne, lige meget om jeg kommer tidligt om morgenen eller sent om aftenen. Jeg har også haft stor glæde af, at det er lokalt – med Staermose i Odder og min virksomhed i Horsens: Jeg kan snakke med dem, og jeg har sparet en del tid på fragt,” siger han.

Effektiv drive in-udlevering

Typisk kommer Anders Thaysen blandt de første kunder hos Staermose om morgenen.

”Deres vareudlevering og -indlevering er fantastisk god. De åbner allerede kl. 5.30, og så kan du køre ind fra den ene side af bygningen og komme ud på den anden side. Det er effektivt. Så kan jeg være ude hos mine egne kunder og være klar til at montere ved syv-tiden, inden resten af landet skal på arbejde,” siger klejnsmeden.


_____________________________________

AT Industriservice

Om AT Industriservice:

AT Industriservice er en enkeltmandsvirksomhed, der hyrer eksterne medarbejdere ind på ad hoc-basis. Opgaverne kommer typisk fra vindmøllebranchen og byggeriet.