C. F. Nielsen

Staermose Industry er vores foretrukne leverandør

Hos en større produktionsvirksomhed i Nordjylland er produktionschefen ikke i tvivl om, hvad der gør samarbejdet med Staermose Industry særligt attraktivt: ”De har en helhedsorienteret måde at kigge på forretningen på. Samtidig er de ret moderne og arbejder på en måde, som viser, at de forstår, hvordan arbejdsgangen er i et firma, som laver 10 af en ting og 2 af noget andet. Derfor er Staermose Industry vores foretrukne leverandør af laserdele.”

Fleksibilitet og pris

Men hvordan finder en nordjysk virksomhed frem til en leverandør i det østjyske? ”Jeg kender Staermose Industry fra min tid hos System TM, hvor jeg fik et godt indtryk af dem som fleksible og prisrigtige. Da jeg kom hertil, gik der ikke lang tid inden vi i forbindelse med en presset situation op til sommerferien tog fat i dem. Der var problemer med levering via vores daværende leverandør, og her kunne Staermose Industry sagtens hjælpe os. I begyndelsen brugte vi dem klatvis, men efter en undersøgelse af priser på laserskæring og andre forhold, har vi nu valgt at arbejde fast sammen med Staermose Industry.”

Han fortsætter: ”Vores leverandørs fleksibilitet og pris bestemmer ofte, hvordan vi laver bestemte emner. Hvis de er for dyre at få laserskåret, så vælger man den gammeldags metode, hvor en smed klipper, bukker og borer. Men er prisen for få styk god, så kan vi designe vores maskiner på en anden måde. Staermose Industry ser på det samlede salg til os og ikke hver enkelt del, og det betyder meget for os.”

”Da vi skulle vælge leverandør, har vi selvfølgelig kigget ret isoleret på prisen og her var Staermose Industry faktisk bedst i forhold til vores benchmark. Men jeg synes egentlig ikke, det er prisen, der virkelig adskiller dem fra andre på markedet. Det er i langt højere grad deres helhedsorienterede tilgang, fleksibiliteten og forståelsen for, hvordan vores virksomhed arbejder. De forstår, hvad vi har brug for hos en leverandør.”, begrunder produktionschefen beslutningen om primært at benytte Staermose Industry.

Vi bestiller kun det, vi skal bruge

Med et projektbaseret salg, er det i høj grad virksomhedens kunders behov, der afgør, hvordan produktionen planlægges: ”For et firma som vores er lagerbeholdning en kritisk ting. Fordelen ved Staermose Industry er, at vi kun bestiller det, vi skal bruge, for det er projekterne, der bestemmer vores behov. Tilbage er kun at gennemføre en mindre kulturændring, så vores folk ikke bestiller for meget ad gangen. Efterhånden har vi lært det, for vi ved simpelthen ikke, om vi får brug for de ekstra emner, og så er der ingen grund til at have dem liggende.”

”Staermose Industry er meget agile og forstår vores situation. Har man en produktion, der kører hele tiden, så er det svært kun at få emner ind ad døren en eller to gange om ugen. Det kræver fremsynethed, hvis man vælger en ret stiv leverandør. Det er ikke tilfældet med Staermose Industry.”, forklarer produktionschefen om forskellen på Staermose Industry og andre i branchen.

Han runder af med ordene: ”Staermose Industry har en rigtig god måde at agere på i forhold til deres kunder. De evner at tilpasse sig andre virksomheders måde at arbejde på, og det er helt klart deres største force. Der er mange der laver laserarbejde, men ikke som Staermose Industry. Lige nu køber vi laserdele og bukkearbejde hos dem, men jeg er bestemt ikke afvisende for også at købe svejste komponenter hos dem i fremtiden. Det kunne sagtens blive en realitet.”