RG Stålbyg

Vi sparer tid med rørlaserskæring

Et mere effektivt smedeværksted. Det var målet, da smed og indehaver af RG Stålbyg, Rune Granholm, kontaktede Staermose Industry, der tilbyder rørlaserskæring.

På det seneste har værkstedet haft svært ved at følge med kundernes efterspørgsel. Spørgsmålet var: Skulle RG Stålbyg ansætte flere eller finde en smartere måde at arbejde på?

”Vi havde sager, vi ikke kunne nå at køre igennem. Vi havde ikke kapacitet til det. Så fik jeg anbefalet Staermose Industry og deres rørlaserskæring – og det har gjort en stor forskel for os, når det gælder vores tid på værkstedet,” fastslår Rune Granholm.

Dobbelt så hurtige

”På en typisk rørkonstruktion er der ofte mange huller og rør, der skal skæres i smig. Det er noget, folkene normalt gør manuelt, men ved at bruge rørlaserskærer har vi et minimum af fejl. Vi kan koncentrere os om opbygningen af rørkonstruktionen. Det giver os en tidsbesparelse i værkstedet på 35 pct. eller mere. Dette gør, at vi kan håndtere flere opgaver med samme antal medarbejder,” fortæller Rune Granholm.

Tidsbesparelsen veksler. Gælder det stålvanger med få huller, er det en besparelse på ca. 20 pct. af arbejdstiden, mens det for rørkonstruktioner er ca. 50 pct. Gennemsnitligt vurderer Rune Granholm, at RG Stålbyg sparer ca. 40 pct. af arbejdstiden med brug af rørlaserskæring hos Staermose Industry.

Nye forretningsmuligheder

Med rørlaserskæring ser Rune Granholm også nye forretningsmuligheder, fx serieproduktioner, hvor RG Stålbyg ikke tidligere har kunnet være med prismæssigt.

”Lige nu sidder vi med en sag om murkronekonsoller. Det er en masse små emner, der skal svejses sammen. Der har vi ikke været konkurrencedygtige før, fordi vores hænder har været for dyre, men når Staermose Industry kan levere delene skåret op på mål og med huller, så kan vi sænke vores dækning rigtig meget, og så kan vi godt tage den type opgaver ind,” fortæller Rune Granholm.

Vækst med stærk samarbejdspartner

Blandt de 13 medarbejdere i RG Stål er én tegner. Det kan godt indimellem give flaskehalse.

”Staermose Industry har en stærk tegnestue. Hvis vi ikke helt kan nå at tegne færdig, så kan de hjælpe os med det. Det er en rigtig god buffer for os,” fortæller Rune Granholm.

Tidligere fik RG Stålbyg skåret plader et andet sted; nu har indehaveren valgt at flytte alle opgaverne med laserskæring til Staermose Industry – af logistiske årsager, men også, fordi tilfredsheden er stor.

”Det er trygt at samarbejde med Staermose Industry. De har styr på det, de laver, og de kommer med brugbar feedback. Det kan være de ringer og spørger: Må vi flytte det her en lille smule, så vil det blive nemmere for os og billigere for jer? De ser ikke bare en opgave, der kommer ind,” mener han.

”Vi er kun lige begyndt at samarbejde med Staermose Industry, og det er en ny verden, der åbner sig,” fastslår Rune Granholm. Hans forventer, at RG Stålbyg med rørlaserskæring vil kunne øge omsætningen uden nyansættelser.

_________________________________________________


Om RG Stålbyg:

RG Stålbyg, der beskæftiger 13 medarbejdere på værkstedet i Sabro, leverer hovedsageligt smedeløsninger til projektbyggerier, fx stålfundamenter, bjælkeopgaver, altaner, ståltrapper, trappeværk og svalegange.